Gıda GÜVENLİĞİ

GIDA GÜVENLİĞİ

Ne üretirseniz üretin, piyasaya sunmak için mutlaka ambalaja ihtiyacınız var.

  • img
  • img
  • img
  • img
Ambalaj, gıda güvenliğini sağlamanın başlıca araçlarından biridir. Farklı şekillerde de olsa yüzyıllardır kullanılmakta olup, taşıdığı ürünü çevresindeki olumsuz koşullara karşı korumaktadır. Ambalajlamanın amacı tüketiciye güvenli, kaliteli ve besin değeri yüksek ürün sağlamaktır. Gıdayı fiziksel, biyolojik ve kimyasal risklerden koruyan, ürünü taşıyan; yükleme, boşaltma, stoklama ve tüketiciye sunduğu kullanım kolaylıklarının yanında, üretici ile tüketici arası haberleşmeyi sağlayan, etiket bilgileri ile besin değeri, son kullanma tarihi ve hazırlanışı gibi bilgileri sunan ve sonunda tüketicinin tekrar satın alması için motivasyon sağlayan işlevleri içermektir. Son yıllarda gıda ambalajlama teknolojisindeki gelişmelerle özellikle gıda güvenliğinin sağlanmasına katkısı büyük olmuştur.
Gıdaya uygun ambalaj seçiminde ambalajın sızdırmaz olması, ürüne özgü geçirgenlik özellikleri (nem, ışık, oksijen, tat ve koku) olan ambalaj tercih edilmesi, mikroorganizmaların geçişine izin vermemesi, böcek ve kemirgenlere karşı dayanıklı olması ve gıda ve ambalaj materyali arasında bir etkileşim olmamasına dikkat edilmelidir. MG Ambalaj Grup, 20 yılı aşkın tecrübesiyle, yurtiçi pazarın yanı sıra, 20’den fazla ülkeye ihracat yapmakta, yüksek kalite standartlarına uygun, müşteri ihtiyaç ve beklentilerini bu doğrultuda karşılamaktadır.